Broccolisoep met roquefort
Na een paar weken vakantie is het weer tijd voor een soepje.
Onze gast (die gezellig elke week soep komt eten) houdt niet van blauwschimmelkaas, dus ik was zeer benieuwd wat hij van de soep zou vinden.
De uitkomst was dat deze soep zeker in de top 10 komt!
Goedgekeurd dus .
Wat heb je nodig?
* 2 uien gesnipperd
* 1 grote aardappel geschild en in blokjes gesneden
* 1 grote stronk broccoli in roosjes gesneden
* 30 gram boter
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 ½ liter groentebouillon
* 150 gram roquefort
* 200 ml slagroom
* paar stengels bieslook in kleine stukjes gesneden (voor de garnering)
Wat moet je doen?
Doe de boter en olijfolie in een (soep)pan en voeg hier de ui aan toe en bak de uien glazig.
Voeg hier de aardappel en broccoli en groentebouillon aan toe.
Laat dit 20 minuten op middelhoog vuur koken.
Blender de soep en voeg hier de slagroom aan toe. Doe naar smaak de roquefort bij de soep. Ik heb zelf niet alle roquefort toegevoegd, omdat ik het anders te overheersend vond.
Ik had zelf nog wat gehakt in de koelkast liggen en om verspilling te voorkomen heb ik daar balletjes van gedraaid en toegevoegd aan de soep.
Doe de soep in een kom en garneer het met de bieslook.
Eet smakelijk!