Pittige rundvleessoep
Deze week een pittig soepje gemaakt. Goedgevulde soep is altijd lekker met dit koude en natte weer. Lekker veel snijwerk, dus (ook) een therapeutisch soepje .
Wat heb je nodig?
2 teentjes knoflook geperst
1 rode peper in kleine stukjes gesneden
2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
1 wortel in stukjes gesneden
1 blikje tomatenblokjes (met het sap)
1 ½ liter runderbouillon
500 gram rundergehakt
2 eetlepels peterselie fijngesneden
tabasco
Voor de garnering
peterselie
koriander
eventueel focaccia voor erbij
Wat moet je doen?
Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en voeg hier de ui, knoflook, peper, bleekselderij, wortel en peterselie aan toe. Bak het geheel glazig en voeg hier de runderbouillon en tomatenblokjes (met sap) aan toe en laat het een half uurtje lekker pruttelen.
Bak ondertussen het rundergehakt rul in een koekenpan en voeg het daarna toe aan de soep.
Maak de soep naar eigen smaak nog wat pittiger met tabasco.
Doe de soep in een bord en garneer met peterselie en koriander.
Eet smakelijk!