Aardappel knoflooksoep met gamba’s
Deze week op zoek gegaan naar een lekker soepje voor in de herfst.
Het is aardappel knoflooksoep met gamba’s geworden.
Er schoven vandaag een aantal fietsers aan om een kopje soep mee te eten.
Ik heb dus het dubbele recept gemaakt.
De soep is goedgekeurd. Altijd fijn om te horen!
Wat heb je nodig?
* 4 grote tenen knoflook geperst
* 1 (grote) roze ui gesnipperd
* 500 gram kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
* 1 pastinaak geschild en in stukjes gesneden
* 1 prei in ringen gesneden
* 150 gram gerookte spekjes
* 1 ½ liter groentebouillon
Voor de garnering
* gebakken gamba’s (4 per persoon)
* peterselie fijngehakt
* lenteuitjes in ringetjes gesneden
Wat moet je doen?
Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan. Voeg hier de knoflook, ui, aardappels, bleekselderij, pastinaak, prei en spekjes aan toe. Verwarm dit gedurende 5 minuten en roer regelmatig door.
Voeg de bouillon hier aan toe en laat dit lekker pruttelen, totdat de groenten en aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep. Maak eventueel op smaak met wat zout en peper.
Bak ondertussen de gamba’s met wat marinade (ik heb gamba marinade van bresc gebruikt).
Doe de soep in een bord en garneer met de gebakken gamba’s, peterselie en lenteuitjes.
Eet smakelijk!