Aziatische laksa

Tijd voor een nieuw soepje. Volgens de jury komt deze bovenaan de lijst met soepjes. Altijd fijn om te horen dat een probeersel lekker is!

Ik moet zeggen dat de pasta gisteravond al veelbelovend was.

Wat heb je nodig?

Laksa pasta

* 2 sjalotten (in kleine stukjes gesneden)

* 2 teentjes knoflook (geperst)

* 1 rode peper (in kleine stukjes gesneden)

* stukje gember (van ongeveer 3 cm in kleine stukjes gesneden)

* 1 el komijn

* 2 stengels citroengras (in kleine stukjes gesneden

* bosje verse koriander

* 1 el trassie

* 1 tl kurkuma of een stukje verse kurkuma (geschild)

* zonnebloemolie

Laksa

* 1 liter visbouillon

* 1 blik kokosmelk à 400 ml

* 2 el vissaus

* 4 limoenblaadjes

* sap van 1 limoen

Voor de garnering

* 12 gepelde gamba’s (deze even bakken voor je het toevoegt aan de soep)

* rijstnoedels (bereid deze volgens de instructie op de verpakking)

* taugé

* bosje verse koriander

Wat moet je doen?

Doe alle ingrediënten voor de pasta in een keukenmachine en pureer dit tot een gladde massa. Dit heb ik gisteravond alvast gedaan.

Doe de bouillon met de limoenblaadjes in een (soep)pan. En voeg hier het sap van de limoen en de vissaus aan toe. Laat dit ongeveer 30 minuten lekker pruttelen. Haal de limoenblaadjes uit de bouillon.

Doe de pasta in een koekenpan en roer dit regelmatig door, zodat de smaken goed vrij kunnen komen. Doe hierna de pasta bij de bouillon.

Voeg de kokosmelk toe aan de bouillon.

Mocht je de soep nog wat te dik vinden kun je er nog extra bouillon of wat water aan toevoegen. Afhankelijk van de smaak van de soep.

Doe de soep in een bord en garneer deze met wat gamba’s, rijstnoedels, taugé en koriander.

Eet smakelijk!