Bloemkool-kaassoep

Niet helemaal fit na mijn boostervaccinatie. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijk bordje soep!

Deze soep nog nooit gemaakt, maar ik vind hem in ieder geval lekker. En gelukkig niet heel ingewikkeld om te maken. Komt wel goed uit nu ik mij niet fit voel.

Maakt mijn dag toch een beetje goed.

Wat heb je nodig?

* 2 uien (gesnipperd)

* 1 bloemkool (in kleine stukjes gesneden)

* 2 eetlepels venkelzaad

* 1 liter groentebouillon

* halve liter melk

* cheddar (ik heb een zakje geraspte cheddar gebruikt)

* 2 kuipjes smeerkaas (200 gram)

Voor de garnering

* parmaham

* geroosterd venkelzaad

Wat moet je doen?

Doe wat olie in een (soep)pan en voeg hier de uien en venkelzaad aan toe.

Roer dit regelmatig door, totdat de uien glazig zijn.

Voeg hierna de bouillon en bloemkool toe en laat dit lekker pruttelen, totdat de bloemkool gaar is.

Pureer de soep en voeg de melk en kaas toe. Roer dit goed door, totdat de kaas gesmolten is.

Doe de soep in een bord en garneer met de parmaham en geroosterde venkelzaad.

Zelf heb ik nog gesneden stokbrood met geraspte kaas gemaakt. Maar dat is helemaal aan jezelf.

Eet smakelijk!