Brandnetelsoep
Gisteren kwam er familie om onze verjaardag te vieren. En dan moet er toch ook een soepje op tafel.
Laatst was ik met de oudste in de tuin aan het werk en er stonden aardig wat brandnetels. Brandnetelsoep mam!
Goed idee en dus eergisteren een flink aantal brandnetels uit de tuin gehaald voor de soep.
Nog nooit eerder gemaakt, maar iedereen vond het gelukkig lekker. Geslaagd soepje dus.
Wat heb je nodig?
* 1 ui gesnipperd
* 2 teentjes knoflook geperst
* 2 aardappels geschild en in vieren gesneden
* 1 liter groentebouillon
* 100 ml kookroom
* 200 gram brandnetelblaadjes (gewassen)
* paar druppels tabasco (naar eigen smaak)
Voor de garnering
* uitgebakken spekjes
* gepofte tomaatjes (met wat olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en 8 minuutjes 180 graden in de oven)
* ravioli met paddenstoelen
* truffelolie
Wat moet je doen?
Doe de ui en knoflook en aardappels met wat zonnebloemolie in een (soep)pan en bak het geheel glazig. Voeg de groentebouillon toe en laat het pruttelen totdat de aardappels gaar zijn. Voeg nu de brandnetels toe en laat het geheel voor 5 minuten zacht koken.
Pureer de soep glad in een keukenmachine of blender.
Maak de soep op smaak met wat druppels tabasco.
Doe een ravioli en wat uitgebakken spekjes in een bord en giet hierover de soep. Garneer het met tomaatjes en wat truffelolie.
Eet smakelijk!