Chinese tomatensoep
Mijn jongste houdt erg van Chinese tomatensoep. Nu ga ik hem zelf eens proberen te maken…..
Wat heb je nodig?
* 1 teen knoflook geperst
* 2 kleine blikjes tomatenpuree
* 2 eetlepels ketjap manis
* 1 theelepel djahé
* 5 tomaten (ontveld)
* 3 eetlepels suiker
* 1 klein potje appelmoes (350 gram)
* 1 liter kippenbouillon
* 400 gram kip in kleine reepjes gesneden (ik hou van een goed gevulde soep dus ik doe er wat meer in)
Voor de garnering:
* Lenteuitjes
* Taugé
Eventueel omelet in kleine reepjes gesneden
Wat moet je doen?
Doe een klein beetje olijfolie in een soeppan en voeg hier de ui, knoflook, tomatenpuree, ketjap manis en djahé aan toe. Laat dit even sudderen tot de ui glazig is. Roer regelmatig door.
Voeg daarna de bouillon, ontvelde tomaten en suiker toe. En laat dit ongeveer 20 minuten lekker pruttelen.
Blender daarna de soep en voeg de kip en appelmoes toe. Laat de soep nog even op het vuur staan, totdat de kip gaar is.
Proef de soep en voeg eventueel nog wat suiker toe voor de smaak.
Serveer de soep met lenteuitjes, taugé en eventueel de omelet.
Eet smakelijk!