Goulashsoep

Gisteren 80 kilometer gefietst (op de racefiets) tijdens de Zuiderzee klassieker. Hele weg regen gehad…….uiteindelijk door en door nat en ook koud.

Op de weg naar huis aan het denken welke soep ik vandaag zou gaan maken.

Ineens wist ik het goulashsoep. Daar heb ik zin in!

Een heerlijk soepje voor in de herfst op koude dagen.

Wat heb je nodig?

* 350 gram doorregen runderlappen

* klontje roomboter

* 2 laurierblaadjes

* paar takjes tijm

* 150 gram gerookte spekreepjes

* 2 liter runderbouillon

* 2 teentjes knoflook geperst

* 2 uien in 4-en en (halve) ringetjes gesneden

* 2 wortels door de midden en in stukjes gesneden

* 2 paprika’s in stukjes gesneden

* tomaten ontveld en in stukjes gesneden (te vervangen door tomatenblokjes in blik)

* 1 eetlepel tomatenpuree

* 1 eetlepel oregano

* 1 eetlepel tijm

* 200 ml rode wijn

* tabasco

Voor de garnering

* peterselie fijngesneden

* 1 eetlepel crème fraiche

Wat moet je doen?

Gisteravond heb ik het rundvlees al voorbereid.

Doe een klontje boter in braadpan. Doe wat peper en zout op de runderlappen en braad ze bruin rondom. Voeg 1 liter runderbouillon, 2 laurierblaadjes en een paar takjes tijm toe en laat dit anderhalf uur lekker pruttelen op laag vuur.

Haal de runderlappen, laurierblaadjes en tijm uit de bouillon.

Doe de bouillon in een (soep)pan. Snij de runderlappen in kleine stukjes en voeg dit weer toe aan de bouillon.

Doe nu de spekreepjes, knoflook, uien, wortels, paprika, tomaten, tomatenpuree, oregano, tijm en rode wijn bij de bouillon en laat dit een kwartiertje lekker doortrekken.

Ik had zelf nog wat boontjes (restje van de week) in de koelkast liggen. Die heb ik ook bij de bouillon gedaan.

Maak de soep op smaak met tabasco en eventueel nog wat extra oregano en tijm.

Doe de soep in een bord en garneer met peterselie en de crème fraiche.

Eet smakelijk!