Griekse gyrossoep met feta
Deze week eens geen gebonden soep.
De jongens houden van gyros. En ik vond een receptje voor gyrossoep. Deze aangepast naar eigen smaak. Het is echt een maaltijdsoep.
Volgens de jury komt ook deze in de top 10.
Wat heb je nodig?
* 500 gram gekruide gyrosreepjes
* 3 wortelen in kleine stukjes gesneden
* 2 preien (alleen het wit) in stukjes gesneden
* 1 rode ui gesnipperd
* 1 aubergine in kleine stukjes gesneden
* 4 teentjes knoflook geperst
* 1 eetlepel oregano
* 1 eetlepel tijm
* 1 eetlepel Italiaans kruiden
* 2 liter kippenbouillon
* 4 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
* 1 groene en 1 rode paprika in stukjes gesneden
* 1 blik (ca. 400 g) tomatenblokjes
Voor de garnering
* feta
* olijven
* 1 takje oregano fijngehakt
Wat moet je doen?
Doe de gyrosreepjes in een grote (bak)pan en bak de gyros aan alle kanten bruin.
Voeg de wortel, prei, ui, aubergine en knoflook toe en laat al roerend 5 minuten bakken op hoog vuur. Breng op smaak met oregano, tijm en Italiaanse kruiden. En roer alles nog eens goed door.
Doe het geheel in een (soep)pan en overgiet het met de bouillon. Voeg nu de bleekselderij, paprika en tomatenblokjes toe en laat het nog 30 minuten pruttelen op zacht vuur. Voeg eventueel nog wat kruiden (oregano, tijm of Italiaanse kruiden) toe om de soep lekker op smaak te maken.
Doe de soep in een kom en garneer het met de feta, olijven en gehakte oregano.
Eet smakelijk!