Groentesoep

Deze week geen ingewikkelde soep. Te weinig energie er voor.

Xem (de oudste) en ik hebben corona en zijn flink ziek.

Maar wat is er lekkerder dan een lekker kopje soep wanneer je je niet goed voelt.

Dus een soepje wat makkelijk te maken is.

Wat heb je nodig?

* schenkel

* mergpijp (eventueel met soepvlees kun je kant en klaar kopen in een pakketje)

* 2 liter runderbouillon

* halve kilo gehakt

* boeren soepgroente

* tabasco

Wat moet je doen?

Doe de runderbouillon in een (soep)pan en voeg hier de schenkel, mergpijp en (eventueel) soepvlees aan toe.

Laat dit een paar uur pruttelen op laag vuur.

Haal de schenkel en mergpijp uit de soep en snij het vlees aan de schenkel in kleine stukjes en doe deze in de bouillon.

Voeg de boeren soepgroente toe. Mocht je nog wat groenten of kruiden in de koelkast hebben liggen kun je deze ook nog toevoegen. Bij mij begint de lavas al te groeien in de kruidentuin en ik had nog peterselie staan.

Voor de balletjes: doe het gehakt in een kom en voeg hier een beschuit, ei, peper, zout, nootmuskaat en wat paprikapoeder aan toe. Meng dit en draai kleine balletjes en voeg deze toe aan de soep.

Voeg wat tabasco toe voor een beetje pit.

Eet smakelijk!