Hutspotsoep
Op verzoek van mijn collega Annelies heb ik deze week hutspotsoep gemaakt.
Makkelijk te maken en echt lekker in de herfst/ winter.
Wat heb je nodig?
* 1 kg. hutspot
* 2 kruimige aardappelen (geschild en in vieren gesneden)
* 1 liter groentebouillon
* 2 laurierblaadjes
* 1 teentje knoflook (geperst)
* sap van 2 sinaasappels
* optioneel 2 takjes rozemarijn
* 100 ml room
* 1 verse worst of rookworst (of allebei als je van vlees houdt)
Je kunt het vlees ook weglaten, dan is het een vegetarische soep
Optioneel voor garnering:
Peterselie of lente-uitjes
Wat moet je doen?
Doe een klontje boter in een soeppan en voeg de hutspot en de aardappelen toe en laat dit 5 minuten op het vuur staan. Wel regelmatig roeren.
Voeg de groentebouillon toe en de laurierblaadjes, geperste knoflook, sap van de sinaasappels en eventueel de takjes rozemarijn (ik heb zelf rozemarijn in de tuin staan).
Laat dit een half uur op het vuur staan (tot de aardappelen gaar zijn). Roer regelmatig door.
Bak ondertussen de verse worst.
Haal de laurierblaadjes en de rozemarijn uit de soep en blender de soep met een staafmixer.
Voeg de verse worst of rookworst (of beide) gesneden in schijfjes toe aan de soep.
Voeg daarna de room toe en roer de soep nog een keer goed door.
Mocht je de soep te dik vinden kun je nog wat bouillon toevoegen.
Eventueel kun je de soep garneren met peterselie of lente-uitjes. Maar dat is helemaal aan jezelf.
Eet smakelijk!