Japanse pittige knoflookramen
Mijn oudste houdt enorm van de Japanse keuken. Wij zijn in de afgelopen jaren naar de kerstmarkt in Dusseldorf en Keulen geweest. Een bezoek aan een Japans restaurant is vast onderdeel van ons weekendje weg.
In Keulen zijn we zelfs twee keer naar de Japanner geweest, omdat wij voor vertrek toch echt de miso (soep) wilden uitproberen.
Vandaag maak ik of tenminste probeer ik knoflookramen te maken.
Hij is goedgekeurd door Xem! Zelf vind ik de soep ook echt lekker.
Wat heb je nodig?
* 4 kippenbouten
* 2 liter kippenbouilllon
* 4 porties ramennoedels
* 3 el chiliolie
Pittige knoflookpasta
* 6 teentjes knoflook geperst
* 100 ml sesamolie
* 2 el Japanse sesampasta (neri goma) of tahin
* 1,5 el rijstazijn
* 3 eetlepels geroosterd zwart sesamzaad
Voor de garnering
* ramennoodles
* 4 bosuitjes in ringetjes gesneden
* bosje verse koriander in stukjes gesneden
* 4 zachtgekookte eieren (door de midden gesneden)
* eventueel verse taugé
Wat moet je doen?
De kippenbouten heb ik gisteren al 5 uur gegaard in ongeveer 2 à 3 liter water.
Haal de kippenbouten de volgende dag uit de bouillon en pluk de kippenbouten tot kleine stukjes. Zet de bouillon alvast weer op het vuur.
Maak nu eerst de knoflookpasta.
Doe de sesamolie, knoflook, sesampasta, rijstazijn en sesamzaad in een schaaltje en roer dit goed door.
Doe dit geheel in een koekenpan en laat het warm worden. Voeg daarna de kip toe en roer dit regelmatig door.
Doe de kip in de bouillon en voeg hierna de chiliolie toe.
Laat dit geheel even lekker pruttelen. Proef de soep en voeg eventueel naar smaak nog wat extra toe van de ingrediënten (bijvoorbeeld rijstazijn, sesamolie, kippenbouillon)
Kook ondertussen de ramennoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe wat sesamolie over de gekookte noodles.
Doe de bouillon in een bord en voeg nu de garnering: ramennoodles, bosuitjes, zachtgekookt eitje, koriander en eventueel taugé toe.
Eet smakelijk!