Kerrie kokossoep
Na wat weken geen soep te hebben gemaakt is het nu toch echt wel weer tijd om een lekker soepje te maken.
Deze soep stond afgelopen week op het menu in het personeelsrestaurant. Ik vond hem lekker, maar dacht dit kan ik beter.
Makkelijk soepje om te maken. Wel fijn nu het buiten zo’n lekker weer is.
Snel klaar, dus meer tijd om daarna lekker in de tuin te gaan zitten.
Wat heb je nodig?
* beetje zonnebloemolie
* yellow curry paste (je kunt het ook zelf maken, maar vandaag ga ik voor gemak)
* 1 liter kippenbouillon
* 500 ml kokosmelk
* 500 gram kippendij in stukjes gesneden (je kunt dit eventueel vervangen door gerookte kip)
Voor de garnering
* taugé
* gebakken uitjes
* koriander
* dille
Wat moet je doen?
Doe een klein beetje zonnebloemolie in een (soep)pan en voeg hier een eetlepel van de yellow curry paste aan toe.
Roer dit een paar minuten door, zodat de smaken goed tot zijn recht komen.
Voeg de kippenbouillon toe, de kokosmelk en de gesneden kippendij. Laat dit even lekker pruttelen, totdat de kip gaar is.
Voeg eventueel nog wat yellow curry paste toe naar smaak mocht dit nodig zijn.
Serveer de soep in een bord en garneer naar smaak. Doe in de soep wat je lekker vindt.
Eet smakelijk!