Kippengumbo

Een mooi boek met soeprecepten gekregen van een collega ter inspiratie. Heel blij mee en dus deze week een soep uit mijn nieuwe boek. Aangepast naar eigen smaak.
Een goed gevulde soep.

Wat heb je nodig?
* 400 gram kipfilet in blokjes gesneden
* 3 speklappen in stukjes gesneden
* chorizo door de midden en in plakjes gesneden
* 1 eetlepel cayennepeper
* ½ eetlepel gerookte paprikapoeder
* 20 gram bloem
* 1 rode ui gesnipperd
* 2 teentjes knoflook geperst
* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
* 400 gram tomatenblokjes in blik
* 1 rode paprika in stukjes gesneden
* 2 liter kippenbouillon
* paar takjes tijm
* 2 laurierblaadjes

Wat moet je doen?
Doe de kipfilet in een bak en doe hier de bloem en cayennepeper bij en roer dit goed door.
Bak de kipfilet bruin in een pan. En daarna ook de speklappen en chorizo.
Doe de ui, knoflook, bleekselderij en paprika met wat zonnebloemolie in een (soep) pan en bak het geheel tot het glazig is.
Voeg daarna de kippenbouillon, tomatenblokjes (met vocht), tijm en laurierblaadjes toe. En ook het gebakken vlees en laat dit een half uurtje lekker pruttelen.
Haal de tijm en laurierblaadjes uit de soep.

Doe de soep in een bord en serveer eventueel met wat brood (om te dippen).

Eet smakelijk!