Kippensoep met citroen en munt
Helaas niet zo’n lekker weer vandaag. Maar ik had gewoon zin om dit soepje te maken.
Gisteren al de voorpret gehad met zoonlief om de kip in de marinade te zetten.
Echt een soepje voor in de zomer. Laat de zon maar komen!
De soep is makkelijk te maken dus heb je meer tijd om in de zon te zitten…..
Ik zeg win-win
Hij is in ieder geval goedgekeurd door chef soep.
Wat heb je nodig?
* 400 gram kippendij (die heb ik gisteren al in de marinade gezet met wat zonnebloemolie,
geraspte citroenschil, wat citroensap, geperste knoflook en wat muntblaadjes)
* 2 liter kippenbouillon
* 1 citroen, schil in julienne gesneden
* handvol muntblaadjes in stukjes gesneden
Wat moet je doen?
Doe de kippenbouillon in een (soep) pan en voeg hier de schil van de citroen, muntblaadjes en het sap van (eerst een halve) citroen aan toe.
Bak de kip even aan in een koekenpan en voeg dit daarna toe aan de soep.
Breng de soep (eventueel) verder op smaak met citroensap, zout en peper.
Doe de soep in een bord en garneer met nog wat gesneden munt.
Eet smakelijk!