Lente-ui soep
Het is weer tijd voor een soepje!
Vorige week kreeg ik nog een mooi compliment van mijn oudste zoon. Wij waren in een restaurant en ik moest natuurlijk even de soep proeven. Zeer teleurstellend. Waarop mijn oudste zei: natuurlijk is het teleurstellend. Jij maakt gewoon de lekkerste soepjes.
Die kon ik mooi even in mijn zak steken.
Met dit mooie weer wilde ik een fris soepje. Lente-ui soep dus.
Wat heb je nodig?
* 1 teentje knoflook gekneusd
* 6 lente uitjes in ringen gesneden
* 30 gram boter
* 40 gram bloem
* 1 liter kippenbouillon
* 200 ml room
* 200 gram gerookte kip
Voor de garnering
* lente-uitjes
* peterselie
* eventueel dille. Ik denk dat dit ook erg lekker kan zijn in deze soep
* wil je een vegetarische soep dan kun je de kip vervangen door pijnboompitten
Wat moet je doen?
Doe de boter in een (soep)pan en voeg hier de knoflook en lente- uitjes aan toe.
Fruit de knoflook en lente uitjes aan in de boter.
Voeg de bloem toe en roer regelmatig door (laat het ongeveer 5 minuten op het vuur staan).
Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep ongeveer 15 minuten lekker pruttelen.
Pureer de soep met een blender en voeg hierna de room toe.
Maak eventueel de soep verder op smaak met zout en peper. In mijn geval vond ik dit niet nodig.
Doe de soep in een bord en garneer met lente-uitjes en peterselie.
Eet smakelijk!