Mexicaanse maissoep
Mijn kinderen houden van Mexicaans eten. Deze Mexicaanse maissoep is bij ons thuis dan ook echt een favoriet.
Wat heb je nodig?
* 1 liter kippenbouillon
* 200 gram geschilde (zoete) aardappelen
* 1 teentje knoflook (grof gesneden)
* halve ui (gesnipperd)
* 1 kleine prei (in ringen gesneden)
* 500 gram mais (uit blik)
* halve pot salsa saus (aan jou om te bepalen of je de milde of de pittige toevoegt)
* halve theelepel cayennepeper
Garnituur:
* 500 gram kippendij (met tacokruiden ingesmeerd)
Optioneel:
* lente ui (gesneden in ringetjes)
* koriander (gesneden)
* kidney bonen (verkrijgbaar in blik)
* paprika (in blokjes gesneden)
* 250 gram crème fraîche (1 eetlepel per bord)
* knoflookcroutons
Wat moet je doen?
Zet een pan op het vuur met wat (zonnebloem)olie en voeg hier de knoflook, ui, aardappelen en prei aan toe. Fruit dit aan en blus dit af met de kippenbouillon en laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen (tot de aardappelen goed gaar zijn).
Voeg hier de mais aan toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen.
Bak ondertussen de kip gaar in een pan of op de barbeque. En snij deze daarna in reepjes.
Blender de soep met een staafmixer tot een gladde structuur en haal de soep daarna door een zeef (wanneer je niet van stukjes houdt).
Maak de soep op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Schep de soep in een bord en voeg hier de garnituren aan toe die je lekker vindt.
Je kunt er nog tortilla chips met guacamole of salsa saus bijzetten voor de bite.
Eet smakelijk!