Minestronesoep

Vorige week geen soep gemaakt, want het was Moederdag dus ik hoefde een dagje helemaal niets te doen. 

Vandaag is het weer tijd voor een soepje. Minestronesoep stond al een tijdje op mijn lijstje.

Een soep waar je alles wat je aan groenten in de koelkast hebt liggen in kunt doen.

Dus voel je vrij om het recept aan te passen naar wat je in de koelkast hebt liggen. 

Een goed gevulde soep waar je eventueel ook wat pasta (macaroni, spaghetti of een andere pastasoort) in kunt doen mocht je dat lekker vinden.

Wat heb je nodig?

* 1 ui gesnipperd

* 2 tenen knoflook gekneusd

* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden

* 1 courgette geschild en in blokjes gesneden

* 1 kleine prei in halve ringetjes gesneden

* 1 blik tomatenblokjes

* 2 wortels in stukjes gesneden

* 1 blikje doperwten

* 1 eetlepel gedroogde oregano

* 1 eetlepel gedroogde tijm

* eventueel wat druppels tabasco voor wat pit

* 1 ½ liter groentenbouillon

Voor de garnering

* Parmezaanse kaas

* basilicum

* peterselie

* eventueel breekbrood

Wat moet je doen?

Doe de ui, knoflook, bleekselderij en prei met wat zonnebloemolie in een (soep)pan en fruit het geheel aan totdat het glazig is. 

Voeg de bouillon, courgette, wortels, tomatenblokjes (met sap), doperwten, oregano en tijm toe en laat het geheel een half uurtje lekker pruttelen.

Maak de soep eventueel wat pittig met een paar druppels tabasco. 

Doe de soep in een kom en serveer hier de Parmezaanse kaas, basilicum en peterselie bij, zodat iedereen zijn soep naar eigen smaak kan garneren. 

Serveer hier eventueel breekbrood bij met wat smeersels.

Eet smakelijk!