Ossenstaartsoep
Het is geen goedkope soep, maar ik wilde deze toch ook een keer gemaakt hebben.
Gisteravond de bouillon al laten trekken, zodat ik vandaag de soep af kon maken.
Gisteren uitleg gekregen hoe ik de website moet gaan beheren.
Vandaag maar eens mee aan de slag!
Wat heb je nodig?
Voor de bouillon
* 1 kilo ossenstaart
* 1 prei groen in grove stukken gesneden
* knolselderij (schil) in grove stukken gesneden
* 1 ui door de midden
* 2 stengels bleekselderij in grove stukken gesneden
* 2 wortels in grove stukken gesneden
* 2 teentjes knoflook in stukjes gesneden
* 2 laurierblaadjes
* paar takjes tijm
* 4 kruidnagels
Voor de soep
* 1 prei (het overgebleven wit) in halve ringen gesneden
* ½ knolselderij in kleine stukjes gesneden
* 2 wortels door de midden en in stukjes gesneden
* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
* 300 gram poulet
* 100 ml madeira
Voor de garnering
* peterselie
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe wat olie in een koekenpan. Snij een ui doormidden en bak deze (bijna zwart). Voeg de ossenstaart toe en bak deze mooi bruin.
Voeg vervolgens de grof gesneden (groen van de) prei, bleekselderij, wortels, en knolselderij toe en bak het geheel nog even.
Doe het geheel in een braadslee en zet dit 45 minuten in de oven.
Haal de braadslee uit de oven en doe het geheel in een (soep)pan. Voeg water toe tot het geheel onder water staat. Doe de laurierblaadjes, tijm en kruidnagels bij de bouillon en laat de 3 uur pruttelen op laag vuur.
Vanochtend de ossenstaart uit de soep gehaald en de soep gezeefd. Al het vlees van de ossenstaart in stukjes gesneden en in de bouillon gedaan.
Voeg de prei, knolselderij, wortels, bleekselderij en madeira toe aan de soep en laat geheel nog pruttelen, totdat de groenten en poulet gaar zijn.
Doe de soep in een bord en garneer met peterselie.
Eet smakelijk!