Pompoensoep met gekaramelliseerde peer
Deze week weer eens wat anders. Pompoensoep is altijd wel lekker, maar met de toevoeging van gekaramelliseerde peer nog lekkerder!!
Wat heb je nodig?
* 1 stengel bleekselderij fijngesneden
* 1 flespompoen geschild en in blokjes
* 1 liter groentebouillon
* paar druppeltje tabasco
* 1 eetlepel gembersiroop
* 3 rijpe peren geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes van 1 cm gesneden
* 1 eetlepel kokossiroop, kokosbloesemsuiker of ruwe rietsuiker
Voor de garnering
* bleekselderij fijngesneden
* lenteuitjes in ringetjes gesneden
* lepel crème fraîche
Wat moet je doen?
Doe de uien met een beetje olijfolie in een (soep)pan en fruit de uitjes tot ze mooi glazig zijn.
Doe hierna de bleekselderij erbij en bak dit nog een paar minuten. Regelmatig roeren.
Voeg hierna de groentebouillon toe en de blokjes flespompoen.
Laat dit minimaal een half uur pruttelen, totdat de flespompoen gaar is.
Blender de soep en voeg de gembersiroop en naar smaak tabasco toe.
Doe een klontje in een pan op redelijk hoog vuur en wanneer de boter begint te sissen voeg je de peer toe.
Bak de peer al omscheppend een paar minuten. Voeg dan de kokossiroop toe en bak door, totdat de peren goudbruin en gekaramelliseerd zijn.
Doe de soep in een bord en garneer de soep met de gekaramelliseerde peer, bleekselderij, lentuitjes en de crème fraiche.
Eet smakelijk!