Surinaamse saoto soep
Deze soep heb ik al eerder gemaakt en ik vind hem erg lekker. In de herhaling dus voor mij. De bouillon laat ik de avond ervoor al een paar uur pruttelen op laag vuur.
De geur alleen is al heerlijk.
Wat heb je nodig?
* 2 liter kippenbouillon
* 400 gram kippendij in stukjes gesneden
* 4 teentjes knoflook gekneusd
* 1 ui in vieren gesneden
* 2 of 3 stengels citroengras
* 6 pimentkorrels
* bladselderij
* ½ eetlepel laos
Voor de garnering
* taugé
* bladselderij
* gebakken uitjes
* seroendeng sedap
* eieren gekookt en doormidden gesneden
Wat moet je doen?
Doe de bouillon in een (soep)pan en voeg hier de knoflook, ui, citroengras, pimentkorrels, een paar takjes bladselderij en de laos aan toe en laat dit een paar uur pruttelen op laag vuur.
Zeef de soep en voeg de kippendij toe. Laat dit pruttelen, totdat de kip gaar is.
Voeg eventueel nog wat laos of nootmuskaat toe naar smaak.
Doe de soep in een kom en garneer met wat je lekker vindt zeg ik altijd tegen mijn gasten.
Eet smakelijk!