Tomatensoep met basilicum en room
Vandaag op verzoek van het thuisfront een tomatensoep. Lekker met basilicum en room en een ciabatta.
Een drukke week gehad en dan is het maken van een soepje zondag echt therapeutisch.
En met een goed en lekker eindresultaat.
Wat heb je nodig?
* 1 ui gesnipperd
* 2 teentjes knoflook geperst
* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
* 2 winterpenen in stukjes gesneden
* 1 kilo Roma tomaten
* 1 eetlepel gedroogde tijm
* 1 liter groentebouillon
* 300 gram soepballetjes
* sriracha
Voor de garnering
* verse basilicum gesneden
* slagroom
Wat moet je doen?
Doe de ui, knoflook, bleekselderij en winterpenen met wat olijfolie in een (soep) pan en bak het geheel glazig.
Voeg de bouillon, tomaten en tijm toe en laat dit een half uurtje lekker pruttelen.
Pureer de soep en voeg de soepballetjes toe en laat dit ook nog even pruttelen, totdat de balletjes gaar zijn.
Maak de soep wat pittiger (naar eigen smaak) met sriracha.
Doe de soep in een bord en doe er wat basilicum en room bij.
Ik heb er lekker ciabatta met pesto, kip shoarma en kaas bij gemaakt.
Eet smakelijk!