Vietnamese pho

De bouillon staat al heerlijk te pruttelen.

Ik ben superblij met het kruidenei dat ik heb gekregen van mijn zoon voor mijn verjaardag. Hier kunnen alle kleine ingrediënten in, zodat je die niet allemaal uit de soep hoeft te zeven wanneer de bouillon klaar is. Een echte favoriet van mijn oudste zoon en op verzoek van de zus van mijn collega deel ik nu het recept.

Voor de bouillon:

Wat heb je nodig?

* 3 liter runderbouillon

* 2 sjalotjes (in vieren gesneden)

* 2 kaneelstokjes

* 4 kardemompeulen

* 4 steranijs

* 4 hele kruidnagels

* 1 theelepel korianderzaad

* 1 theelepel venkelzaad

* 6 cm gember (in plakken gesneden)

* 1 limoen

* 1 eetlepel vissaus

* 1 eetlepel suiker

Wat moet je doen?

Doe de sjalotjes, kaneelstokjes, kardemompeulen, steranijs, kruidnagels, korianderzaad, venkelzaad en gember in een koekenpan en bak dit ongeveer 5 minuten.

Doe dit in een (soep)pan en voeg hier de runderbouillon aan toe. Ik rasp zelf de schil van 1 limoen en voeg dit toe en snij daarna de limoen en voeg het sap toe. Voeg daarna de vissaus en suiker toe aan de bouillon en laat dit 3 tot 4 uur pruttelen op laag vuur.

Schep het schuim regelmatig uit de soep.

Zeef de bouillon en zet deze weer op het vuur.

Wat heb je nodig?

* hoisinsaus (naar smaak toevoegen)

* sriracha (naar smaak toevoegen)

* 1 rode peper (in kleine stukjes gesneden)

* 200 gram (kogel)biefstuk of rosbief in dunne reepjes

* taugé

* bosui (in ringetjes gesneden)

* (Thaise) basilicum (alleen de blaadjes, klein gesneden)

* Thaise noedels

Optioneel:

* koriander (klein gesneden). Ik hou zelf erg van koriander.

Wat moet je doen?

Voeg de hoisinsaus en sriracha naar smaak toe aan de bouillon. Zoals ik het al vaker heb aangegeven proef de soep regelmatig.

Voeg eventueel nog limoensap toe.

Je kunt de rode peper toevoegen aan de bouillon of deze serveren naast de soep, zodat iedereen dit zelf naar smaak kan toevoegen.

Bereid de Thaise noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pak een bord en doe hierin de nog rauwe biefstukreepjes, taugé en bosui.

Giet hierover de bouillon. Voeg hier Thaise noedels aan toe.

Ik serveer de (Thaise) basilicum en (eventueel) de koriander naast de soep, zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.

Eet smakelijk!